Комиксът

Комиксът е термин, използван в Съединените щати за обозначаване на комикси. Произлиза от дума, означаваща “комикс” на английски, защото първите комикси, публикувани в Съединените щати, бяха смешни. Въпреки това във френско-говорящия свят значението е ограничено до конкретното определение на американските комикси.
Забавните снимки са кратки забавни нишки от няколко квадрата, простиращи се през нишката през седмицата (ежедневна нишка), цяла страница през уикендите (неделна нишка) и често разказват кратка забавна история, или понякога за забавление, под формата на сапунена опера . Появява се в края на деветнадесети век, комикси са публикувани във вестници.

Комиксите са вестници с няколко страници, описващи развита история, публикувана на части в обичайната ера, датираща от 30-те години на миналия век. Ако са представени всички категории, най-популярните са супергероите, публикувани от DC Comics и Marvel Comics, публикувани от DC Comics и Marvel Comics. те са част от хумористични истории. С раждането на ъндърграунд комиксите през 60-те години на миналия век, последвани от други комикси, този формат също позволява на американските комици да изразят своите възгледи в цялото им разнообразие.

Докато хумористичните истории се борят да получат признание като самото изкуство в Съединените щати, терминът „графичен роман“, появяващ се през 70-те години на миналия век, става популярен през 1990-те. книги и публикувани от други издателства, използван веднага и днес, описва предимно формата, диска, оригиналното създаване или компилацията на първите публикувани табла в комиксите. Един графичен роман понякога се опровергава като фалшив. Колекция от комикси се нарича печат или антология. Други форми на публикуване, като фензини, дребен шрифт или уебкомикси, също се доставят от Съединените щати.

Fantashkencë është një formë e rrëfimit

Fantashkencë është një formë e rrëfimit, veçanërisht letrare (libra dhe komike), kinematografike dhe lojë video. Siç sugjeron emri i tij, ai përmban një koleksion mitesh të bazuara në përparimet shkencore dhe teknologjike që rrjedhin nga një e ardhme shumë e largët (dhe një çështje pritshmërie), ndonjëherë në një të kaluar imagjinare1 ose në të njëjtin univers. progresin tonë, ose fizikisht të pamundur, të paktën në gjendjen aktuale të njohurive tona. Kështu ai përdor temat e lashta të udhëtimit në kohë, udhëtimit ndërplanetar ose astronomik, kolonizimit të hapësirës, ​​kontaktit me jashtëtokësorët, përplasjeve midis specieve dhe krijimit të tyre, duke përfshirë robotët dhe klonet, ose katastrofën planetare të fundit të botës.

Struktura e trillimeve shkencore mund të ndodhë në Tokë (utopi, dystopia (zakonisht dystopia), në hapësirë ​​(anija kozmike, ekzoplanetë, opera hapësinore) ose të dyja.

Tregimet mund të përshkruajnë shkencën solide me biopunk, cyberpunk dhe postcyberpunk (robotët) bazuar në njohuritë aktuale (shkencë, teknologji dhe etnologjike).

Ky zhanër ndonjëherë mund të lidhet me zhanre të tjera, duke përfshirë një element misterioz ose imagjinativ si një fe që ndërthur të dyja mbinatyroren (realiteti i mbinatyrshëm dhe mbinatyror: miti, hapësira e jashtme, bota e humbur, botët e lidhura) dhe miti (fiksioni shkencor ose ëndrra hapësinore ( emri i hapësirës është shumë i kufizuar) ) që shpesh përfshin magji), si dhe luftë ose humor.